Els inicis en solitari (1988 – 1997)

El Línia 22 H.C. es va fundar l’any 1988 gràcies a la iniciativa d’un grup de vint jugadors amb una mitja d’edat de 22 anys. Van començar a jugar al camp federatiu. Inicialment, comptava amb un equip masculí i poc a poc va anar incorporant altres categories.

El club es va anar afermant social i esportivament, i l’any 1990, amb l’adquisició d’un local al centre de Terrassa i la creació de cinc nous equips masculins i dos de femenins es consolida. L’any 1992 es confirmà com l’etapa més fructífera coincidint amb els Jocs Olímpics de Barcelona. Núria Olivé i Vancells, jugadora i entrenadora del primer equip femení obté la Medalla d’Or.

S’esdevenen uns anys amb resultats força positius. El Línia s’havia creat un espai i començava a ser reconegut per tothom com al “quart club” d’hoquei de Terrassa.

De la mà del Club de Tennis Les Fonts (1997 – 2006)

L’any 1997 es va produir la fusió del Línia 22 amb el Club de Tennis Les Fonts, que suposava gaudir d’unes millors instal·lacions, una massa social més àmplia, trobar-hi més recursos per a la cantera i l’aixopluc d’una entitat consolidada i amb experiència. Ens convertim en la secció de hockey del CTLF, presidit per Josep Olivé, però mantenint una certa independència en el funcionament.

L’any 2002 una colla de matrimonis joves amb fills que jugaven al Línia es posa al capdavant de la secció de hockey i li dóna un gran impuls. El Joaquín de Miguel és el president de la secció.  L’etapa es caracteritza per una intensa vida social tenint en compte les possibilitats de l’espai del CTLF i es duen a terme moltes activitats per a nens.

Tot i gaudir de les instal·lacions del club, el Línia 22 segueix necessitant llogar el camp situat a l’àrea olímpica, propietat de l’Ajuntament, però arrendat al CAR de Sant Cugat que n’ha cedit la gestió a la Federació Espanyola. S’aconsegueix un acord definitiu amb l’ajuntament per a la utilització del camp.

La darrera acció d’aquesta junta va ser un conveni a tres bandes: el Línia 22, el CTLF i el Club Natació Terrassa mitjançant el qual el Línia 22 passava a ser la secció de hockey del CNT permetent que el jugadors seguissin jugant en la seva condició de socis del CTLF.

Sota el paraigües del Club Natació Terrassa (1997 – 2006)

En aquest període la denominació canvia a Natació-Línia 22. El Raul Galy va assumir la presidència de la secció va reafirmar el compromís del Línia 22 per continuar la col·laboració amb el Club Natació Terrassa. El conveni es va anar renovant cada dos anys.

El suport d’una entitat forta i solvent com el Club Natació Terrassa es va evidenciar ben aviat amb un increment del nombre de nens a l’escola que va suposar duplicar les hores d’entrenament per donar cabuda a tots els equips.

D’altra banda, una major dotació de recursos econòmics a l’equip de Primera Divisió va fer possible que la temporada 2007-2008 s’aconseguís, per primer cop en la història del club, l’ascens a Divisió d’Honor.

25è Aniversari del Línia 22 (2013)

La celebració dels 25 anys del club va marcar les diferents activitats que van tenir lloc al llarg del 2013.

Per a l’efemèride es va dissenyar un nou logotip que es va incorporar a totes les publicacions i es va projectar un complet programa d’actes que començava al mes de febrer amb uns partits internacionals.

Al setembre va tenir lloc una jornada esportiva amb la participació d’ex jugadors de tots els temps.

Un sopar oficial  on es van repassar els primers 25 anys d’història, celebrat al Parc Audiovisual de Catalunya, posava punt i final als actes.

La renaixença del Línia 22

Al juliol de 2016, es marca un punt d’inflexió en la relació del Línia 22, H.C. amb el CN Terrassa, ja que es produeix la renuncia al conveni subscrit. A partir d’aquest moment el Línia 22, H.C. actua amb total independència. El club manté tots els seus socis, afegint-ne de nous, amb l’escola de hockey en ple rendiment, prop de 200 jugadors i amb els equips sènior millor que mai. El primer equip masculí aconsegueix l’ascens a Divisió d’Honor A en dues ocasions i aquesta temporada 2021-2022 competeix a Divisió d’Honor B. Hi ha un equip a Primera Divisió Catalana masculí i un a Segona. Pel que fa a les femenines hi ha un equip a Divisió d’Honor B  i un a Segona.

El Línia 22 té com a estadi de referència el camp municipal de hockey de l’àrea olímpica de Terrassa, avui estadi Martí Colomer, on actua com a entitat dinamitzadora de l’equipament, transformant-lo, no només en un espai per a la pràctica esportiva, sinó també desenvolupant activitats que fomenten la trobada de famílies i obertes a tota la ciutadania. Defuig de la idea d’esport elitista i vol acostar el hockey a tothom, especialment en una ciutat que és el bressol i cantera del hockey herba nacional i internacional.