LINIA 22 H.C.


El Línia 22 HC es fundà l’any 1988. Jaume Boladeres n’assumí la presidència. Inicialment, el club presentà un equip masculí a tercera divisió. L’any següent ja es pogué comptar amb un equip femení i un juvenil.

El club s’anà afermant social i esportivament, i l’any 1990, amb l’adquisició d’un local al centre de Terrassa i la creació de cinc nous equips masculins i dos de femenins, es consolidà la primera etapa d’aquell incipient projecte. Durant aquest temps el Club començà a aportar diversos jugadors a les seleccions nacionals, tant en la modalitat de hockey herba com en la de sala, en categories masculina i femenina.

L ‘any 1992 es confirmà com l’etapa més fructífera del club

L ‘any 1992 es confirmà com l’etapa més fructífera del club, coincidint amb els Jocs Olímpics de Barcelona. Núria Olivé i Vancells, jugadora i entrenadora del primer equip femení del Línia obtingué la Medalla d’or en aquests Jocs després d’una memorable final. D’altra banda, el club participà activament en aquest esdeveniment internacional amb l’aportació d’un bon nombre de voluntaris olímpics.

Fou en aquest mateix any 92 quan es produí un relleu al capdavant del club. Amb la nova junta, presidida per Mireia Olivé, s’inicià també l’aposta més ambiciosa d’aquest projecte, la creació de l’escola de hockey del club, amb un capital humà inicial d’uns 25 nens i nenes d’entre 4 i 12 anys.

L´any 1997 la junta directiva d’aleshores volgué trobar alguna cosa més atractiva per oferir als seus socis

L´any 1997 la junta directiva d’aleshores volgué trobar alguna cosa més atractiva per oferir als seus socis. Una fusió amb el Club de Tennis Les Fonts (CTLF) suposà, doncs, gaudir d’unes millors instal·lacions, una massa social més àmplia, trobar més recursos per a la cantera i l’aixopluc d’una entitat consolidada i amb experiència. Durant els anys següents es funcionà doncs com a un únic club. Josep Olivé, com a president del CTLF, s’establí com a màxim responsable del hockey.

L’any 2002, es decidí donar un nou impuls a la secció de hockey, i una nova junta accedí a la direcció del Línia 22, sota la batuta de Joaquín de Miguel. Els següents quatre anys es caracteritzaren per una forta activitat social i esportiva, amb la celebració de memorables esdeveniments com les Diades de final de temporada de hockey al club. També s’incidí en la captació de jugadors i es posà especial cura en les accions dirigides als més petits.

La darrera acció d’aquesta junta fou la signatura d’un conveni de col·laboració a tres bandes entre el CTLF, el Línia 22 i el Club Natació Terrassa (CNT). L’acord contemplava el Línia 22 com a secció de hockey de l’entitat terrassenca, permetent que els jugadors seguissin jugant amb la seva condició de socis de Les Fonts.

El 2006, Raúl Galy assumí la presidència de la secció – Al 2007-2008 s’aconseguís l’ascens a Divisió d’honor

El 2006, Raúl Galy assumí la presidència de la secció i reafirmà el compromís del Línia 22 per continuar la col·laboració amb el CNT. En aquest sentit, el 2009 es produí la renovació del conveni per dos anys més i amb opció a un tercer. El suport d’una entitat forta i solvent com el CNT s’evidencià ben aviat, amb un increment del nombre de nens a l’escola que va suposar duplicar les hores d’entrenament per poder donar cabuda a tots els equips.

D’altra banda, una major dotació de recursos econòmics a l’equip de primera divisió, feu possible que la temporada 2007-2008 s’aconseguís, per primer cop en la història del club, l’ascens a Divisió d’honor.

El Línia 22 HC es consolidà amb la tendència creixent de l’escola d’hoquei

El Línia 22 HC es consolidà amb la tendència creixent de l’escola d’hoquei, com a conseqüència del creixement de jugadors generat al llarg de les temporades, es passa de 125 a 175 nens a l’escola i s’incrementa el nombre de participants en les categories sèniors fins els 45 jugadors. S’ estableixen dos grups d’entrenament durant la setmana, un grup entrena dilluns i dimecres i l’altre dimarts i dijous. Això permet poder treballar molt millor amb cada un dels equips disposant de l’espai necessari i donant marge per continuar creixent en nombre de jugadors.

El 2011 el Pep Olivé es manté com a Director Tècnic de l’escola, incorporant-se també el Jordi Arnau (Medalla de Plata a Atlanta) com a entrenador de l’equip de Sènior Masculí.

A la Junta Directiva de Hoquei s’incorporà a Xavier Campos com a Coordinador d’activitats conjuntament amb Mari Menéndez. La resta d’integrants continua sent, el Nico Alonso com a responsable econòmic, la Mariela Freytes com a responsable social, el Xavier Masip com a coordinador d’organització i el Raúl Galy com a President de l’escola i la secció d’hoquei.

Pel que fa als resultats esportius, l’equip de Divisió d’Honor, tot i lluitar moltíssim no va poder salvar-se del descens.

Oriol Alcaraz al capdavant de l’escola de hockey

A finals de 2011 el club va encarregar la direcció del projecte esportiu de la seva l’escola de hoquei al coach Oriol Alcaraz, una figura ja lligada al Línia 22 des dels seus inicis, amb l’objectiu de crear una estructura de formadors esportius potent i professionalitzada per tal d’assolir la millora qualitativa dels jugadors més joves, i incidir en la captació i la promoció de l’esport arreu de la ciutat de Terrassa.

Durant aquest període, mentre l’escola experimentava un gran creixement, tant quantitatiu com qualitatiu, es van reforçar també les vies de comunicació del Club, amb la incorporació de nous mitjans virtuals com una nova web, un blog de notícies i comptes a les diferents xarxes socials, fet que ha permès tenir permanentment informats a pares jugadors de les diferents activitats esportives i socials, alhora que incidir en el sentiment de pertinença a la comunitat.

25è aniversari del Línia 22

La celebració dels 25 anys del club va marcar les diferents activitats que van tenir lloc al llarg del 2013. Per a l’efemèride es va dissenyar un nou logotip que es va incorporar a totes les publicacions i es va projectar un complet programa d’actes que començava al mes de febrer amb uns partits internacionals.

Al setembre va tenir lloc una jornada esportiva amb la participació d’ex jugadors de tots els temps, i un sopar oficial posava punt i final als actes.

La reinaxença del Línia 22 HC

Al juliol de 2016, es marca un punt d´inflexió en la relació del Línia 22, H.C. amb el CNT, que mitjançant acord de la Junta directiva d´aquest últim, es produeix la renuncia al Conveni subscrit entre les parts, i per tant, a partir d´aquest moment el Línia 22, H.C. actua amb total independència, mantenint tots els seus socis, afegint de nous, amb l´escola de hoquei en ple rendiment amb prop de 200 jugadors i amb els equips sènior millor que mai amb quatre equips, el primer equip Masculí aconsegueix l’Ascens a Divisió d’Honor B, dos equips a Segona Divisió Catalana Masculins i un equip a Segona Divisió Catalana Femení.

El Línia 22 H.C. té com a estadi de referència el Camp municipal de hoquei de l´àrea Olímpica de Terrassa.

El línia 22 H.C. actua com entitat dinamitzadora de l´equipament, transformant-la no només en un espai per a la pràctica esportiva, sinó, desenvolupant també activitats que fomentin la trobada de les famílies i obertes a tota la ciutadania, sent un club que defuig de la idea d´esport elitista, i que vol acostar el hoquei a tothom, més a una ciutat que és el bressol i cantera del hoquei herba nacional i internacional.

Stern Motor

Maximer Supermercats

Meson CALMAESTRA

Tortuga Hockey shop

Restaurant Club Tenis Les Fonts

APIalia

WOLF PRO

TERRASSA SPORTS