L’activitat es va celebrar el passat diumenge a l’estadi Martí Colomer de Terrassa

El clinic BBVA Hockey Plus, una activitat que fomenta la inclusió en l’esport, es va celebrar el passat diumenge a l’estadi Martí Colomer de Terrassa.  Els jugadors de hockey plus van gaudir d’un entrenament específic amb membres dels equips top de cada club per tal de millorar les seves habilitats i identificar-se amb els seus líders.

Una vegada més, constatem que aquesta és una jornada d’oportunitats per a que, a través del hockey, aconseguim millorar la inclusió del jugadors i jugadores amb discapacitat intel·lectual. 

Hi van participar 70 jugadors de Hockey Plus i 18 jugadors top dels clubs, i va comptar amb la col·laboració d’11 voluntaris del BBVA i 5 voluntaris del Línia 22. També hi van assistir diferents personalitats, entre ells el president de la Federació Catalana de Hockey, Xavier Adell, presidents de clubs, representant d’entitats, i directius de LaFACT i BBVA Vallès.

Activitats variades

Els participants es van dividir en 7 grups i van realitzar 7 estacions dirigides pels jugadors dels clubs: partit en format 3×3, passades, circuit de conducció i dribiling, circuit tècnic, xut a porteria, rondo i habilitats individuals. Cada 12 minuts es canviaven d’estació fins a completar tots els exercicis. 

Hockey Plus, una iniciativa pionera

L’activitat del Hockey Plus va néixer de la il·lusió de persones professionalment vinculades a entitats i escoles d’educació especial que sentien passió pel hockey. La Federació Catalana de Hockey es va interessar des del primer moment pel projecte, i va ser l’òrgan d’unió entre persones, clubs i entitats, tot vetllant pel seu desenvolupament i per fer créixer el projecte.

Un temps més tard LaFact Fupar va tenir ocasió de presentar Hockey Plus al BBVA, que va apostar per donar suport a la creació de la primera lliga de hockey per persones amb discapacitat intel·lectual. El BBVA va fer possible la culminació d’un gran desig, jugar una lliga regular.

La Lliga BBVA Hockey Plus és la primera competició regular a Catalunya i a Espanya entre equips de hockey formats per persones amb discapacitat intel·lectual. És una lliga organitzada per la Federació Catalana de Hockey amb el suport de BBVA i impulsada per LaFACT Fupar.